Genel

Hälsa yatağımı nasıl temizlemeliyim?

1 Yorum

Hayatımızın yaklaşık üçte birini yatağımızın üzerinde geçiriyoruz. Bu nedenle temiz tutmak için dikkatli adımlarla ilerlemek önemli. Düzenli yapılan yatak temizliği yatak odanızdaki alerjenleri azaltmaya ve yatağınızın uzun yıllar temiz ve yeni kalmasına yardımcı olur.

Lekelerin yerleşmesinin veya küflenmesinin önüne geçmek için hızlı aksiyon almak gerekmektedir. Yatak temizliği zannedildiği kadar zor bir işlem değil. Temel temizlik aletleri ve her evde bulunan birkaç malzeme ile yapabilirsiniz.

Adım 1: Yatağınızdaki tüm aksesuarları ve tekstil ürünlerini bir kenara çekin. Nevresimleri, yastık kılıflarını, çarşafı ve alezi kirli sepetine gönderebilirsiniz.

Adım 2: Yatak temizliğinin ilk aşaması süpürge ile başlıyor. Bu, yatağınızdaki akarları, tozu, ölü deriyi, kılları ve diğer kalıntıları temizleyecektir. Yatağın üstünü süpürmek için geniş bir fırça aparatı kullanın. Detaylara girmek, kenarları ve çerçeveyi süpürmek, yan ve köşeleri temizlemek için uzun döşeme başlığını kullanın. Süpürmeden önce başlığın ve fırçanın tamamen temiz olduğundan emin olun. Başlığın kumaşa zarar vermeyecek şekilde konumlayın ve hassas hareketlerle işlemi gerçekleştirin.

Adım 3: Yeni dökülen leke, kırıntı gibi istenmeyen maddeleri el ile alın. Yakın zamanda oluşmuş hala ıslak olan lekelenmeler derhal temizlenmelidir. Soğuk suyla nemlendirilmiş temiz bir bez alın. Lekenin üzerinden nazik hareketlerle nemli bir bezle geçin. Dökülen şeyi ovalamayın çünkü ovalamak onu şiltenin içine itebilir. Tüm fazla sıvıyı emene kadar kuru bir bezle sıvıyı emdirmeye narin hareketlerle devam edin.

Adım 4: Bölgesel lekelerle ilgilendikten sonra tüm yatağı temizleyebilir ve kokusunu giderebilirsiniz. Bu aşama için yatağın tüm yüzeyine bolca karbonat serpin. Yatağa yeni ve temiz bir koku vermek için karbonatı dökmeden önce sevdiğiniz bir esansiyel yağdan 5-6 damla karıştırabilirsiniz. Karbonatı daha eşit bir şekilde dökmek için elekten yardım alabilirsiniz.

Adım 5: Karbonatı en az 30 dakika yatağınızın üzerinde bekletin. Böylece asitler parçalanacak, kokular dağılacak ve leke temizliğinizden kalan sıvıları emecektir. Vaktiniz varsa karbonatı birkaç saat açık bırakabilirsiniz. Yatakta ne kadar uzun süre kalırsa, o kadar iyi emecek ve temizleyecektir.

Adım 6: Karbonatın bekleme süresi dolduğunda, karbonatı çıkarmak için yatağı yeniden süpürmelisiniz. Karbonatın emdiği asitleri, kokuları ve sıvıları onunla birlikte alacaksınız. Yatağın tüm yüzeyini iyice süpürebilmek için fırçalı başlığı; köşelere, dikişlere ve detaylara girmek için uzun boru şeklindeki başlığı kullanın.

Adım 7: Süpürme işlemini tamamladıktan sonra, yatakta kalan sıvının kuruması için bir süre hava alması gereklidir. Yatağın içinde kalan nem küflenmeye neden olabilir. Sıcak havalarda yatağı havalandırmak ve daha hızlı kurutmak için pencereyi açıp bekletebilirsiniz. Güneşin UV ışınları şilte üzerindeki bakteri ve küfü öldürmeye, kokuları arındırmaya ve daha hızlı kurumaya yardımcı olacağından, perdeleri de güneş ışığını içeri almak için açabilirsiniz.

1 Yorum. Yeni Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

DAHA FAZLA BLOG